+ vídeos

 
Perder el hilo. Deslocalització industrial.
  • - Veure documental - Documental sobre la deslocalització de la indústria tèxtil on s'explica la dificultat per a seguir el rastre de la roba de treball que porten els nostres funcionaris (des dels metges fins als bombers) i, per tant, controlar les condicions laborals de les persones que la confeccionen al Marroc, l'Índia o la Xina. Realitzat per l'associació Fora de Quadre en col·laboració amb l'Unió Europea, el documental forma part del programa Compra Pública Ètica de SETEMCatalunya per a promoure criteris ètics en la compra de les administracions públiques. Aquest programa s’emmarca dins d'un projecte europeu més ampli, Roba Neta, pel control de les condicions laborals del sector tèxtil.
Comprar, tirar, comprar. Fabricats per a no durar.
  • - Veure docuemental - Per a fer-nos comprar sense parar els fabricants d'ordinadors, mòbils, electrodomèstics i tota mena d'aparells tenen una estratègia infal·lible anomenada obsolescència programada. Consisteix a programar la caducitat dels aparells de manera que una impressora, per exemple, deixi de funcionar en arribar a les 5.000 còpies. Ens ho explica aquest documental dirigit per la realitzadora alemanya Cosima Dannoritzer en col·laboració amb diferents televisions europees.
Consum responsable. Món solidari.
  • - Veure vídeo - Aquest vídeo sobre consum responsable va ser una de les iniciatives del “Dia Internacional de la Solidaritat” 2010, que cada any s'organitza des de Cooperació Internacional conjuntament amb els centres educatius de tota Espanya.
Mujeres de Intag. Comerç Just.
  • - Veure documental - Un reportatge produït per l'ONG Albasud sobre el desenvolupament a les comunitats de la vall d'Intag (Equador) d'un model productiu i de consum alternatiu fonamentat en el comerç just i la producció agrícola familiar, diversificada i ecològica. El documental es va realitzar el 2010 amb el suport de SETEM València i la Generalitat valenciana. Amb material didàctic per a Educació Secundària.
+ www …

 
Economia de la Col·laboració. Consum col·laboratiu
  • Article de Mar Abad sobre l’Economia de la Eol·laboració publicat a la revista online Yorokobu, que en japonès significa “estar feliç”. L'Economia de la Col·laboració defensa que els éssers humans estem fets per a compartir i cuidar allò que tenim, malgrat que, pel model econòmic actual, com més individualistes i consumistes siguem, millor. L'article inclou contactes interessants, com ara un enllaç al web Consumo Colaborativo dedicat a promoure pràctiques de consum col·laboratiu.
Consume hasta morir. Contrapublicitat en acció.
  • Consume hasta morir és un projecte de l'organització Ecologistas en Acción dedicat a la reflexió sobre la societat de consum, utilitzant la seva mateixa arma, la publicitat. Hi trobareu contrapublicitat gràfica i audiovisual, articles, tallers i processos de creació col·lectiva.