+ vídeos

 
CoReflexiones. El progrés solidari.
  • - Veure vídeo - Entrevista a Carlos Taibo, professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Madrid i escriptor. Taibo reflexiona sobre l'engany en el qual vivim en relació a les possibilitats de recuperació de la crisis, la por com a eina de manipulació, la complicitat dels mitjans de comunicació o el decreixement entre d’altres temes d’actualitat. També apunta la única alternativa possible a tot això: la presa de consciència i el canvi de valors que proposen moviments ciutadans com el 15M. Una producció de AttacTV. Més informació: web de Carlos Taibo
Who killed Economic Growth (Quien mató al Crecimiento Económico) Canvi de paradigma econòmic.
  • - Veure vídeo - Curt d'animació on es resumeixen els plantejaments centrals del llibre The End of Growth (El Fin del Crecimiento) de Richard Heinberg (periodista, editor, escriptor i professor especialitzat en les relacions entre energia, societat, cultura i ecologia). Narrat pel mateix Heinberg, el vídeo exposa de forma clara el nou paradigma econòmic que ens espera on ja no es pot garantir que l'economia global o l'activitat humana segueixin el seu creixement exponencial. Els anuncis de recuperació, afegeix, no són més que cortines de fum per a desviar l'atenció del més que probable col·lapse econòmic cap al qual ens dirigim. Els límits naturals existeixen i estem topant amb ells, afirma Heinberg, una dels experts més actius i reconeguts internacionalment en la tasca d'advertir-nos que estem conduint el planeta a tota velocitat cap a l'extenuació total. Més informació: web de Richard Heinberg
Debtocracy (Deudocracia). Sobre la crisis del deute grec.
  • - Veure documental -Un documental realitzat pels periodistes grecs Katerina Kitidi i Ari Hatzistefanou, que l’han distribuït lliurement per Internet, en el qual s’investiguen les causes reals de la crisis del deute a Grècia i es parla de les solucions que el govern i els mitjans de comunicació dominants han ocultat.
Campanya per a l'abolició del Deute Extern.
  • - Veure vídeo - Vídeo produït per l'organització “Quien debe a Quien” per a divulgar unes trobades celebrades l'any 2011 a Madrid amb l'objectiu de desentrellar les claus per a entendre i afrontar el deute i la crisis econòmica. Quien debe a Quien es defineix com una xarxa per a l'abolició del Deute Extern i la restitució del Deute Ecològic.
Especulación inmobiliaria. Per una justícia econòmica global.
  • - Veure vídeo - Ricardo G. Zaldívar, doctor en Economia i Urbanisme, a més de president d'ATTAC Espanya, analitza els factors econòmics que han desencadenat la voraç especulació del sòl urbà. Zaldívar alerta sobre la desmesurada influència de les finances a tots els àmbits de la nostra societat i senyala la vigència de l’objectiu fundacional del moviment internacional ATTAC (Asociación por la Tasación de las Transacciones Financieras y por la Ayuda a los Ciudadanos): la necessitat del control democràtic dels sistemes financers. Una producció d'AttacTV.
Promeses urbanes. Retrat dels barris precaris.
  • - Veure documental - Documental produït per Arquitectes sense Fronteres amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per tal de sensibilitzar sobre el setè Objectiu del Mil·lenni de les Nacions Unides per al 2015: acabar amb els barris marginals urbans. Més de la meitat de la població mundial ja viu a la ciutat, però més d'un terç es veu obligada a fer-ho en suburbis o barris precaris, assentaments humans construïts en zones d'alt risc natural, en condicions de vulnerabilitat i sense accés als serveis bàsics com l'aigua o el sanejament. El documental exemplifica aquesta precarietat, retratant les dures condicions de vida als suburbis de la perifèria de Lima, la capital del Perú.
Nosotras podemos. Cajas comunitarias en Ecuador. Accés al crèdit.
  • - Veure vídeo - Una iniciativa de Ecuarunari-CONAIE per tal de donar resposta a les dificultats de les famílies indígenes per a accedir al crèdit del sistema bancari tradicional i poder finançar les seves activitats productives. Amb aquest projecte s'ha recolzat la creació de més de 200 caixes comunitàries auto-organitzades per les mateixes comunitats, amb el lideratge de les dones, que suposen una alternativa justa i solidària per a disposar d'un sistema de finançament segur i accessible. Reportatge produït per AlbaSud i finançat per ACSUR-Las Segovias (País Valencià) i la Generalitat Valenciana.
+ www …

 
Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH)
  • De la bombolla immobiliària al dret a l'habitatge. Entre el 2007 i el 2011 a Espanya s'han executat 350.000 desnonaments, familias expulsades de casa seva per les mateixes entitats financeres que han provocat la crisis i que han hagut de ser rescatades amb diner públic. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca organitza campanyes i mobilitzacions ciutadanes contra aquests desnonaments, per tal de trobar solucions de consens, com la dació en pagament, o per a endegar un Pla de Rescat del Ciutadà en resposta als plans de rescat pels bancs.
Defensa de los territorios.
  • Projecte d'Educació Transformadora iniciat l’any 2010 per l'organització Entrepueblos davant de la violència sistemàtica exercida contra les persones i el seu entorn natural per part de les elits polítiques i econòmiques del Nord i el Sud. Una iniciativa de suport als moviments de resistència i acció alternativa en relació a la terra i el territori liderats per les poblacions més castigades del món, com els camperols, les comunitats indígenes o les dones. El projecte impulsa accions per a la defensa de la vida, els bens naturals i el dret sobirà dels pobles a decidir i governar els seus processos de desenvolupament.
Economia Solidaria.
  • Aquest portal vol ser una xarxa de xarxes sobre economia alternativa i solidària. Es defineix com un espai dirigit als sectors socials, econòmics i polítics, així com també a totes les persones interessades a compartir un lloc de trobada, reflexió, participació, adhesió i comunicació sobre estructures econòmiques alternatives. S'hi recull informació, activitats i notícies al voltant de temes com les finances ètiques, els mercats socials, el consum responsable o el comerç just.
Civil Society Engagement with Ecological Economics (CEECEC).
  • Projecte d'investigació social sobre Economia Ecològica. Projecte europeu vinculat a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB l'objectiu del qual és facilitar a les ONG la participació i el lideratge en la investigació sobre economia ecològica. La seva funció és incentivar el treball col·laboratiu entre les organitzacions de la societat civil i les institucions de recerca per tal d'avançar en temes clau com ara la gestió de l'aigua. El resultat final és la producció de materials accessibles online i manuals en diferents idiomes sobre els principis, les eines i els mètodes de l'economia ecològica.
Economía del bien común.
  • Web dedicat íntegrament a l’Economia del Bé Comú, entesa com un procés participatiu per a impulsar processos de creixement local amb conseqüències globals, utilitzant la sinergia entre organitzacions, institucions, empreses i ciutadans com a font d’energia principal per a fer avançar aquest model econòmic de futur.
ATTACtv: Una altra televisió és possible