“L'Educació per al Desenvolupament (EPD) fa referència a un procés educatiu encaminat a generar CONSCIÈNCIA CRÍTICA sobre la realitat mundial, a l'hora que facilitar eines per a la PARTICIPACIÓ i la TRANSFORMACIÓ SOCIAL en clau de justícia i SOLIDARITAT. L'Educació per al Desenvolupament pretén construir una CIUTADANIA GLOBAL crítica, políticament activa i socialment compromesa amb un desenvolupament humà just i equitatiu per a totes les comunitats del planeta”.

Celorio,G.; López de Munaín, A. Coords, 2007. Diccionari d'Educació per al Desenvolupament.

En la història de l'EPD es parla de cinc etapes o generacions: 1ª: es caracteritza per un enfocament caritatiu-assistencialista, 2ª: es defineix pel seu enfocament desarrollista, 3ª: es parla d'una EPD crítica i solidària, 4ª: s'especifica una Educació per al Desenvolupament humà i sostenible, 5ª: es concreta una EPD per a la ciutadania global.

Els audiovisuals que presentem reflecteixen diferents etapes d'aquesta evolució de l'EPD que acabem de descriure. A quina generació et sembla que pertany cada un d'aquests vídeos?  A partir del treball de reflexió sobre els audiovisuals et proposem de fer la teva pròpia definició d'EPD. En el grup hi falta un vídeo, el què puguis crear tu!


Provisionalmente esta sección está disponible en castellano, en el pdf "Esto es Educación para el Desarrollo".

Definició EpD          EpD i crítica         EpD i Audiovisual        EpD i Universitat